sugar explosions



atsikeli ir randi inspiraciją iš naujo perorganizuoti virtuvę, o patikrinti,  ar daiktai surado tikrai jau tą vietą,  reikia kažką. Kad atsistočiau prie orkaitės ir gaudyčiau tą, jau iškepusio   pyrago kvapą, reikėjo sulaukti pavasario. Ryte bėgom su Barbora gėlių ir trūkstamų ingredientų, o tada kibom į darbus. Barborai, maišant sausus produktus, kilo tikri miltų debesys, o man, senoviniu, rankiniu būdu plakant grietinėlę kremui, viskam besitaškant į šalis, dramiškai skambėjo lana del rey - high by the beach. gavosi neblogai, gal kiek per saldūs mano receptoriams, kitą kartą dėčiau mažiau cukraus ir palaukčiau kelias valandas, kol kremas susigers į biskvitą, prieš juos nuteisiant, nes šie sausainiai gaminasi lengvai ir gaunasi tikrai gerai, ypatingai jiems komplimentų priduoda sodri, juoda kava.


                              SOUNDTRACK




   Kakaviniai sausainiai su kreminio sūrio įdaru
  Biskvitams
  140 g. miltų
  20 g. nesaldintos kakavos
  1/2 a.š. kepimo miltelių
  130 g kreminio sūrio
  1/2 a.š. sodos
  1/2 a.š. 6% ar 9% acto
  110 g. minkšto sviesto 
  150 g. cukraus
  1 kiaušinis

  Pertepimui
  60 g. kreminio sūrio
  200 g. grietinės
  vanilės
  citrinos sulčių

Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius gerai išmaišyti. Kitame dubenyje greitai sumaišyti sūrio kremą, actą ir sodą. Kremas turi gautis lengvas, porėtas. Atskirai išplakti minkštą sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir viską išplakti iki vientisos, purios masės. Viską gerai išmaišyti su sūriu ir tada sudėti sausus ingredientus. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant didesnius tarpus su konditeriniu švirkštu* išspausti 2-3 cm skersmens kauburėlius, kepti 7-14 minučių, priklauso kokio dydžio sausainius darėte. Vidus turi būti vis dar minkštokas, kraštai kietesni. Sausainiai turi iškilti. 
Kremas. Iki standumo išplakti grietinėlę,lengvai išmaišyti su sūriu, citrinos sultimis ir vanile. Sausainiams pravėsus, kremą tepti ant vieno sausainio ir uždengti kitu. Sutepus laikyti uždarame inde, kad sausainiai išsaugotų drėgnumą. Skaniausia ragavimą pradėti po valandos - dviejų, kai jau kremas būna įsigėręs į biskvitą. 


*aš savo konditerinio švirkšto neradau, tada dariau su dviem arbatiniais šaukšteliais. 

  Skanaus!






Komentarai

Populiarūs įrašai