biscotti arba mamma mia!
![]() |
man patinka tas savaitgalinis bardakas namie. ypatingai, kai niekur eiti nereikia, kai net nenori ir gali lengvai pasiteisinti oru. myliu dukros pietų miegą, kai tyliai ramiai groja helios eingya, klausiau jų albumo ir prieš 11 metų, kai tik atradau sutemos.net. su jais kartais ir Barborą užliūliuoju, nors ji megėja visai kitokio ritmo, bet soft collared neck ją paperka.
šiuos biscotti kepėm abi, ji visad maišo sausus produktus ir uosto. uosto ir kartais išdainuoja mmmm! greitai tikriausiai sakys jau ir mama mia! o jei kvapo jokio - lyg kokia italė mosuodama rankom sako ne ne ne, supraski, kad trūksta kažko, tad tarkuoju apelsino žievelės ir papildomai, situacijai pataisyti, įpylu vanilės ekstrakto. migdolai, apelsinas ir vanilė man pati geriausia saldėsių trijulė.
biscotti arba cantuccini yra dukart kepta itališka duona arba tiesiog sausainiai. kadangi jie yra kieti, geriausia (ir skaniausia!) juos mirkyti į kokį nors gėrimą - kavą, juodą arbatą arba pieną. man skaniausia su juoda stipria kava,vyrui, su pienu, o Barbora graužia juos vienus.
biscotti arba cantuccini
250g miltų + šiek tiek pabarstymui
250g miltelinio cukraus
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
1 kiaušiniai + 1 kiaušinio trynys
100g įvairių skrudintų riešutų (naudojau lazdyno ir migdolus)
vanilės
tarkuotos apelsino žievelės
žiupsnelis druskos
Orkaitę įkaitinti iki 160 temperatūros. Į dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Iš miltų padaryti 'šulinį' ir įmušti kiaušinį bei kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą,(jei naudojate vanilės miltelius, tai juos maišyti kartu su miltais),tarkuotą apelsino žievelę, išmaišyti tešlą, sudėti riešutus. Ant kepimo popieriumi išklotos didelės skardos (galite naudoti dvi), suformuoti tris 2-3cm pločio ir ~ 1-2cm storio ritinius. Viršų aptepti plaktu kiaušiniu ir kepkite 30 minučių. Iškepusius ištraukite iš orkaitės ir įstrižai supjaustykite į 1-2cm storio riekutes, pašaukite atgal į orkaitę dar ~5 minutėms. Skanaus!
* labai skanu su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis!







Komentarai
Rašyti komentarą